Hockeyschoenen

ADIDAS, ASICS , BRABO, DITA  EN OSAKA HOCKEYSCHOENEN


Juniorhockey.nl heeft een groot assortiment hockeyschoenen van de bekende top merken voor scherpe prijzen. Door het ruime aanbod zit er altijd een paar tussen wat je leuk vindt. Bij ons vindt je natuurlijk meisje en jongens hockeyschoenen ofwel junioren, maar ook voor hockey dames en heren ofwel senioren.

WAT ZIJN DE BESTE HOCKEYSCHOENEN VOOR MIJ?

Het is voor ons erg lastig om een bepaalde hockeyschoen als beste te bestempelen. Dit heeft te maken met het feit dat iedereen anders is en andere voorkeuren heeft, daar komt nog eens bij dat juiste hockeyschoen ook te maken heeft met de vorm van je voet. Zo zijn hockeyschoenen van Dita over het algemeen breder dan die van Asics.

Net als bij de meeste sporten is er veel veranderd door de jaren heen, dit geldt ook voor hockeyschoenen. In tegenstelling tot vroeger, toen de schoen meestal van leer was, zijn de meeste hockeyschoenen tegenwoordig van kunststof materialen. Dit materiaal is lichter en vaak waterafstotend wat het meer geschikt maakt voor het spelen op nieuwere watervelden. Denk bij het kiezen van je nieuwe hockeyschoenen wel aan het type veld waar je meestal op speelt. Op zandvelden is het namelijk prettiger om te spelen met schoenen met een langere nop omdat dit je meer grip geeft, terwijl je op watervelden met korte noppen prima uit de voeten kan.

Weet je niet zeker welke maat je nodig hebt? Dan is het handig om de onderstaande maattabel te bekijken die overigens ook rechts langs de afbeeldingen van de het product op de productpagina te vinden is.  In deze tabel kan je precies welke maat hort bij de lengte van jou voet in centimeters. De maattabel  Twijfel je toch tussen twee maten? Bestel ze dan allebei, de maat die uiteindelijk niet goed zit kan je gratis retourneren.

Maattabel hockeyschoenen junioren

HOE LANG GAAN HOCKEYSCHOENEN MEE?

Bij junioren en dan vooral bij de allerjongste zal een hockeyschoen eerder te klein zijn dat dat deze versleten is. Kinderen groeien immers hard. Hoe lang hockeyschoenen mee gaan is afhankelijk van hoe intensief er mee gespeeld wordt en hoe ze onderhouden worden. Het onderhouden van een hockeyschoen is eigenlijk niets anders dan logisch; heb je een wedstrijd gespeeld? Haal dan even de binnenzool eruit en laat deze drogen. Heb je in de regen of op een heel nat waterveld gespeeld? Laat je schoenen dan drogen in een droge ruimte maar niet direct bij een warmtebron dit is namelijk niet goed voor de hockeyschoen.
Hoe duurzaam is een bepaalde hockeyschoen? De duurzaamheid van een schoen verschilt per merk en per model. Wanneer een schoen op de neus en de zool is verstevigd zal de schoen minder snel slijten en dus langer mee gaan. Gemiddeld zal een hockeyschoen één tot twee seizoenen mee gaan totdat je deze moet vervangen. Speel je vaker dan 3x per week, of speel je prestatiehockey? Dan zal het materiaal sneller slijten. Je zult het zelf aan het materiaal voelen wanneer het begint te slijten, denk bijvoorbeeld aan minder grip tijdens het manoeuvreren.